BEST Energy CheckUp

BEST Energy CheckUp

BEST Energy CheckUp

Het initiatief BEST Energy CheckUp is gericht op het helpen van groepen ondernemers om collectief energie te besparen en duurzame energie te produceren. Bedrijventerreinen zijn een natuurlijk startpunt voor onze aanpak, aangezien collectieven van bedrijven vaak te vinden zijn op bedrijventerreinen. Andere netwerken van ondernemers, zoals brancheverenigingen, bieden ook grote kansen! Wat ons betreft is elk collectief van ondernemers geschikt om mee te starten. Is er nog geen samenwerkingsverband aanwezig op een bedrijventerrein? Dan zorgen wij met BEST Energy CheckUp dat het er komt.

Met de bedrijven samen inventariseren wij de potentie voor energiebesparing en -productie. Naar aanleiding daarvan kunnen we de business case doorrekenen en de rendabele maatregelen selecteren. Uiteindelijk worden deze maatregelen geïmplementeerd bij alle bedrijven waarbij die van toepassing is. In dit project werkt CCS Energie-advies samen met TNO en de Italiaanse partners ENEA en ASTER, grote onderzoeksinstituten vergelijkbaar met TNO.

Financiering van maatregelen

Energiebesparing loont op lange termijn! Op basis van dat principe is het goed mogelijk om maatregelen centraal te financieren met een looptijd van 10 tot 15 jaar. Met het treffen van collectieve maatregelen is de businesscase voor financiers namelijk eenvoudig op te stellen, zodat we u van A tot Z kunnen ontzorgen. Als u met ons een contract aan gaat met een overeenkomstige looptijd, kunnen wij de noodzakelijke investering verzorgen voor de uitvoering. Daar plukt de ondernemer meteen de vruchten van: Duurzaam ondernemen met een lagere energierekening, zonder een investering te hoeven doen!

Samenwerking

De initiatiefnemer die samen met ons de collectieve aanpak in gang zet kan uit vele hoeken komen.

  • Werk je bij de gemeente, en wil je een bedrijventerrein helpen?
  • Is jouw bedrijf gevestigd op een bedrijventerrein, en wil je graag samen met je buren maatregelen treffen?
  • Ben je bestuurslid van een belangenvereniging en wil je je leden helpen verduurzamen?

Persoonlijk advies

Voor een uitgebreid, individueel advies inclusief een doorlichting van uw bedrijf, haalbaarheidsberekeningen en het opstellen van een business plan kunt u contact opnemen met CCS Energie-advies. Een adviseur neemt contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. In al deze gevallen helpen wij je graag verder! Wilt u samen met ons verkennen of uw bedrijventerrein of samenwerkingsverband geschikt is voor ons project? Naam dan contact op via 085 4872 125 of vul het contactformulier in. En je kan natuurlijk ook een e-mail sturen.

Of stuur een e-mail

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief