De Informatieplicht

Ruim 100.000 bedrijven en instellingen hebben sinds januari 2019 een informatieplicht energiebesparing, als onderdeel van de Wet Milieubeheer. De informatieplicht energiebesparing is van toepassing als een bedrijf of instelling jaarlijks meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 gas verbruikt. Voldoet jouw bedrijf of instelling aan één van deze criteria, dan moet je uiterlijk 1 juli 2019 melden welke energiebesparende maatregelen van toepassing zijn, en welke al getroffen zijn. Gebeurt dit niet, dan kan het bevoegd gezag een dwangsom opleggen.

*Type C bedrijven met een milieuvergunning zijn uitgezonderd van deze verplichting. Twijfel je aan je verplichting? Vul dan de wetchecker energiebesparing in die door de overheid beschikbaar is gesteld.

Hulp bij de informatieplicht energiebesparing?

De rapportage vraagt technische kennis over het bedrijfspand. Onze adviseurs nemen je graag het werk uit handen. Tijdens een bezoek op locatie wordt het pand doorgelicht. Aan de hand van de uitkomsten wordt de rapportage ingevuld. Deze omvat een lijst van ongeveer 80 branche specifieke energiebesparende maatregelen. Per maatregel moet worden aangegeven of deze genomen is. Zo niet, moet verklaard worden waarom niet en of er een alternatieve maatregel genomen is.

Melden zonder E-herkenning

1 juli 2019 is de uiterste datum waarop de rapportage bij de RVO ingediend kan worden. Hiervoor is een inlog (E-herkenning) voor het E-loket benodigd. Heb je deze niet, dan kunnen wij door jou gemachtigd worden om de rapportage voor jou in te dienen. Op deze manier hoeft er geen E-herkenning aanvragen te worden en dat scheelt tijd.

Wij ontzorgen graag!

Middelgrootverbruiker

Middelgrootverbruikers kunnen op onderstaande button klikken om onze hulp bij de informatieplicht aan te vragen. Deze is doorgeleid naar ons kenniscentrum van adviseurs met betrekking tot het MKB.

Middelgrootverbruiker

Grootverbruiker

Grootverbruikers (> 200.000kWh stroom of > 75.000m3 gas) kunnen via de button hieronder een afspraak aanvragen met één van de adviseurs van CCS.

Grootverbruiker

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief