Aankondiging SDE++ najaarsronde!

Aankondiging SDE++ najaarsronde!

Het is weer zomer! De eerste en tweede snee zijn binnen en er is weer iets meer rust bij de melkveehouders. Hopelijk nog tijd om een weekje op vakantie te gaan? In elk geval is het een goed moment om over de toekomst van het bedrijf na te denken. Bijvoorbeeld over hoe het verdienmodel verbeterd kan worden en wat de discussie over stikstof betekent voor je bedrijf.

Welke vorm van verduurzaming is het meest geschikt

Voor het verbeteren van het verdienmodel adviseren wij zonder meer zonne-energie op het dak. De rendementen zijn niet meer zo hoog als in het verleden, maar de terugverdientijd is toch nog vaak onder of rond de 10 jaar en de panelen liggen er 25 jaar. Tel uit je winst!

Voor de grotere veehouders (vanaf ongeveer 150 melkkoeien) is mestvergisting interessant. Bekijk onze online scan voor het rendement.

Een extra voordeel is dat je hiermee ook je stikstofuitstoot kan halveren door emissiearme vloeren in te zetten en een stikstripper. Wij werken er nu hard aan om dit verdienmodel beter te maken. De maatschappij vraagt om een betere stikstofbenutting, het is dan ook belangrijk dat hier een passende vergoeding voor komt. Denk aan mogelijkheden van externe saldering, subsidie op emissie arme stalvloeren, etc. Een SDE+ subsidie op mestvergisting kan een goede basis zijn voor dit verdienmodel. Wat dat betreft is er goed nieuws, want binnenkort kun je je weer inschrijven op de SDE++- subsidieregeling!

Najaarsronde SDE++ komt eraan!

Ben je of ga je bezig met hernieuwbare energie produceren? Of pas je CO2-verminderende technieken toe in je bedrijf of op je bedrijventerrein? Dan kom je misschien in aanmerking voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Al eerder schreven we over de SDE++-tarieven van 2021. En ook in de tweede helft van dit jaar gaat deze subsidieregeling gewoon door. Wil je hier meer over weten, bekijk dan eerst de voorlichtingsfilm van RVO over deze regeling.

Mis ‘m niet! Inschrijven kan vanaf 5 oktober!

Ben je geïnteresseerd in deze subsidie? Dan ligt de bal bij jou! Zet het vast in je agenda, de inschrijving voor de SDE++ loopt tussen 5 oktober en 11 november 2021.

De SDE++ biedt interessante mogelijkheden voor zowel de gebouwde omgeving als voor agrarische bedrijven. Twijfel je nog, of wil je weten of deze subsidie ook iets is voor jouw organisatie? Wij van CCS adviseren je hier graag over.

 

Over dit artikel

13 juli 2021 / Auteur:

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief