Arenabijeenkomst Groen Gas tafel energietransitie

Arenabijeenkomst Groen Gas tafel energietransitie

Arenabijeenkomst Groen Gas tafel energietransitie

CCS Energie-advies organiseert met Cleantech Regio een arenabijeenkomst groen gas tafel energietransitie. Deze bijeenkomst is op vrijdagmiddag 13 april op Proefboerderij De Marke in Hengelo Gld.

De vraag die op deze middag centraal staat is: “Welke rol speelt biogas in de energietransitie van de Cleantech Regio en wat is nodig om die rol te versterken?” Het transitie pad dat deze middag wordt besproken is: “Landelijk gebied als energieproducent”.

CCS Energie-advies heeft op Proefboerderij De Marke een complete mestvergistingsinstallatie ontwikkeld en opgebouwd. In combinatie met onze innovatie: de Bio-UP, wordt het biogas opgewaardeerd tot aardgaskwaliteit en ter plekke ingevoed in het netwerk.

Cleantech Regio heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Dit doel is bereikbaar door onder andere de focus te leggen op hergebruik van reststromen en het duurzaam opwekken van energie, onder meer met behulp van biomassa.

Op de agenda staan onder andere een rondleiding langs en uitleg over de complete installatie en een ronde tafel gesprek, o.l.v. Henk Mulder. De middag wordt afgesloten met een informele borrel.

Over dit artikel

10 april 2018 / Auteur: Dr. Ir. René Cornelissen

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief