BEST Energy CheckUp: scans voor potentieel energiebesparing en duurzame energieproductie

BEST Energy CheckUp: scans voor potentieel energiebesparing en duurzame energieproductie

Maak kennis met BEST Energy CheckUp, een initiatief van CCS Energie-advies en TNO. Het BEST-initiatief ondersteunt lokale organisaties en ondernemers om hun bedrijvenparken duurzamer te maken. Dit doen zij door middel van het vormen van een lokale organisatie op een bedrijventerrein, welke zich inzet voor energiebesparing en duurzame energieproductie.

De kern van de BEST-aanpak zijn de scans: de energie potentieel scan en de BEST QuickScan (voortgekomen uit de MKB Energy CheckUp). Met deze scans wordt het potentieel voor energiebesparing en duurzame energieproductie in kaart gebracht. Door middel van het verbinden van beide scans krijgen ondernemers nog meer inzicht in hun energiegebruik. Met recht een Energy CheckUp, dus!

Naast de scans werkt CCS Energie-advies aan een aanpak waarmee ondernemers in een bedrijventerrein zich in groepsverband kunnen organiseren, zodat zij samen de CO2 emissie van het bedrijvenpark kunnen verkleinen. Als ze dit gezamenlijk uitvoeren kost dit minder tijd én geld.

Havengebied Enschede Op het bedrijventerrein Havengebied Enschede werkt BEST samen met de Belangenvereniging Ondernemers Havengebied (BOH), de gemeente, de provincie en de stichting BE+. De lokale trekker van het project is de BOH. Zij worden geholpen door een energieteam van vijf ondernemers die voorop lopen op het gebied van energiebesparing en productie van duurzame energie. Zij delen hun ervaringen om het project tot een succes te maken. Het inspireren van andere ondernemers om zich ook aan te sluiten staat daarbij voorop.

Voor dit bedrijventerrein is een Energie Potentieel Scan gemaakt welke aantoont hoeveel energie bespaard kan worden. De uitkomsten zijn op een interactieve bijeenkomst met de ondernemers op het terrein gedeeld. De eerste enthousiaste ondernemers hebben de handen reeds ineengeslagen om samen energie te besparen. De overige ondernemers worden per brief benaderd. Het uiteindelijke doel? Samen met zoveel mogelijk ondernemers een lokale organisatie voor energie neerzetten. Deze zal de energiemaatregelen uitvoeren én financieren.

Over dit artikel

18 december 2018 / Auteur:

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief