CCS wenst iedereen een gelukkig 2020

CCS wenst iedereen een gelukkig 2020

CCS wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar! Voordat we naar 2020 gaan willen we even de tijd nemen om terug te blikken op 2019, want we zijn behoorlijk trots op wat we het afgelopen jaar hebben bereikt. Even een terugblik op wat we dit jaar allemaal hebben bereikt, want we zijn behoorlijk trots op 2019!

Gebouwde omgeving, industrie & zon

Dit jaar werd de informatieplicht ingevoerd. Bedrijven moesten voor 1 juli doorgeven welke maatregelen zij nemen om duurzamer te worden. Samen met onze partner MKB Energy CheckUp hebben wij bijna 200 bedrijven kunnen helpen met hun informatieplicht. Ook het project BEST Energy CheckUp hebben we dit jaar succesvol afgesloten. Verschillende bedrijven terreinen, zowel in Nederland als in het buitenland, zijn via dat project een stuk duurzamer gemaakt. Voor de afdeling Zon kwam het mindere nieuws naar buiten dat de capaciteit van het Nederlandse elektranet te klein is voor duurzame energie. We zijn op dit moment bezig met onderzoek naar het koppelen van een zonnepark aan een WKK, om zo overbelasting te voorkomen. Hopelijk kunnen we hier volgend jaar meer over vertellen!

Agrarisch

Onze afdeling Agrarisch heeft ook een zeer succesvol jaar achter de rug. Project Biogas I draaide op vrijdag 20 december officieel de gaskraan open. Aan dit project is het hele jaar gewerkt en het is goed om te zien dat er nu duurzame energie wordt geproduceerd met behulp van onze eigen Bio-UP. Net zoals project Biogas I draaide ook project Noord-Deurningen laatst de gaskraan open. Samen met Energiecoöperatie IJskoud leveren we 1,6 miljoen kuub biogas. Dat is genoeg om Noord-Deurningen in één klap energie-neutraal te maken!

Dit jaar ging in Nederland het mestbeleid op de schop. De oorzaak hiervoor was de stikstofcrisis waar we op dit moment mee te maken hebben. Wij denken dat we wellicht een oplossing voor dit probleem in huis hebben: onze Bio-NP. Boeren kunnen met deze installatie hun eigen kunstmest maken uit de mest die ze al hebben. Hiermee kunnen zij de kringlooplandbouw helpen groeien, wat goed past binnen het nieuwe mestbeleid!

Ook ons project Tanken bij de Boer komt op gang. Hiermee hopen wij dichter bij een duurzaam transport te komen, om zo de Nederlandse landbouw nog duurzamer te kunnen maken. Januari 2020 hopen we het tankstation officieel te openen.

Beurzen en evenementen

Ook internationaal heeft CCS dit jaar stappen gemaakt. Zo waren we aanwezig bij een Franse beurs op uitnodiging van de Nederlandse ambassade. Frankrijk loopt voorop op het gebied van biogas en wij hopen dat we nog veel met de Fransen kunnen samenwerken. Daarnaast was CCS ook aanwezig op een symposium in Algerije om het te hebben over het verwerken van organisch afval. Volgend jaar hopen we onze internationale samenwerkingen voort te zetten! Ook in Nederland zijn we op een hele hoop verschillende evenementen geweest.

Al met al een succesvol jaar voor CCS. Op naar een duurzaam 2020!

Over dit artikel

22 december 2019 / Auteur: Yannick Baay MSc

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief