CCS behaalt expertise keurmerk van Rijkswaterstaat

CCS behaalt expertise keurmerk van Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat (RWS) is bezig met opzetten van een groep externe experts. Voor de selectie kijken zij naar de ervaring van bedrijven op het gebied van het activiteitenbesluit. Het doel van deze groep is om extra diensten te leveren aan RWS die te maken hebben met enerzijds de energiebesparingsplicht en anderzijds de informatieplicht. Volgens RWS gaat het hier om bedrijven die bewezen hebben uitgebreide deskundigheid te bezitten op dit gebied. Deze bedrijven zouden dan het keurmerk ‘basiserkenning Infomil’ krijgen.

Onze ervaring

Met trots kunnen wij vertellen dat CCS Energie-advies een van die bedrijven is! Zo hebben wij bijvoorbeeld meer dan 200 vestigingen geholpen om te voldoen aan de informatieplicht. Daarnaast hebben we externe adviseurs opgeleid om deze diensten te kunnen leveren. Ook hebben wij omgevingsdiensten geholpen om de systemen achter erkende maatregelen te herkennen. Met onze werkzaamheden op het gebied van energiebesparing en de hulp die wij bedrijven bieden bij het voldoen aan de informatieplicht, hebben we Rijkswaterstaat weten te overtuigen.

Omdat wij deze basiserkenning InfoMil gekregen hebben, mogen wij nu een aantal taken uitvoeren voor RWS. Hier gaat het bijvoorbeeld om diensten zoals het uitvoeren van administratief onderzoek voor de energiebesparingsplicht. Gemeenten en omgevingsdiensten kunnen gebruik maken van de expertise van de bedrijven die de basiserkenning gekregen hebben. De extra werkzaamheden en versterking moeten er toe leiden dat de klimaatdoelstellingen voor 2020 dichterbij komen. Daarnaast kunnen Nederlandse ondernemers op deze manier beter ondersteund worden bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen.

Wij hopen dat we met dit expertise keurmerk Infomil aan de slag kunnen om Nederland nog sneller duurzaam te krijgen! Bovendien stellen we onze expertise ook graag beschikbaar voor bedrijven. Wil jij hulp om te voldoen aan het activiteitenbesluit? Moet je bedrijf bijvoorbeeld nog de informatieplicht invullen, of een uitvoeringsplan voor erkende maatregelen opstellen? CCS kan hierbij helpen! Neem vooral contact met ons op, of bezoek eerst onze informatiepagina over de informatieplicht.

Over dit artikel

2 maart 2020 / Auteur: Yannick Baay MSc

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief