CCS presenteert op Biogaz Europe

CCS presenteert op Biogaz Europe

De laatste tijd worden vergistingsinstallaties steeds populairder in Frankrijk. Het land zet op dit moment maximaal in op biogas. Op termijn is het doel zelfs dat vrachtverkeer op vloeibaar en gecomprimeerd aardgas (LNG en CNG) gaat rijden. Dit heeft als gevolg dat alle aanbieders van vergistingsinstallaties actief zijn op de Franse markt. CCS ziet daarom veel kansen in het concept van kleinschalige mono-mestvergisters. Van dit type installaties bestaat nog maar weinig aanbod op de Franse markt. Om dit concept onder de aandacht te brengen staat CCS op de beurs Biogaz Europe in Nantes. Op de beurs zullen we een specifiek type van mono-mestvergisting presenteren. Deze techniek hebben we samen met het bedrijf MST ontwikkeld.

Naast mono-mestvergisting is er in Frankrijk ook veel aandacht voor het opwerken van biogas. Het gaat hier dan om het opwerken van biogas tot de kwaliteit van aardgas. Voor de Nederlandse markt heeft CCS samen met Greenmac voor dit proces de Bio-UP ontwikkeld. Dit systeem wast de CO2 uit het biogas, waardoor de kwaliteit van het gas toeneemt. Ook dit systeem kan op kleine schaal worden toegepast. 

CCS staat van 29 tot 30 januari op de Biogaz Europe beurs in Nantes, samen met de partners MST en Greenmac. Het programma van de beurs is te vinden op de site van Biogaz

Over dit artikel

24 januari 2020 / Auteur: Ing. Ruurd van Schaik

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief