CCS start met zonthermisch project

CCS start met zonthermisch project

Binnen de afdeling zon zijn we gestart met een nieuw innovatief Europees project over thermische zonne-installaties voor de agrarische sector. We onderzoeken de technische en economische haalbaarheid van een zonthermisch systeem dat speciaal ontworpen is voor het klimaat van Noordwest Europa. Zonthermische installaties in Nederland zijn vaak minder rendabel omdat ze maar een paar maanden per jaar operationeel kunnen zijn. Als de buitentemperatuur te laag is, kan een conventionele zonnecollector namelijk geen warmte opwekken. Het systeem wat wij onderzoeken produceert ook bij lage buitentemperaturen al warmte, waardoor het gedurende het hele jaar mogelijk is om energie op te wekken.

Binnen het Europese project worden vier test locaties opgezet, in Engeland, België, Noord-Frankrijk en Nederland. Op deze locaties willen we de werking van het nieuwe zon-thermische systeem meten en optimaliseren. In Nederland zijn we nog opzoek naar een test locatie bij een agrarisch bedrijf!

Gebruikt uw bedrijf veel warm water voor productie of ruimteverwarming? Dan is dit een bijzondere kans om aanzienlijk te kunnen besparen op uw energiekosten! U bent betrokken bij het uitvoeren van een duurzame en innovatieve techniek. Heeft u interesse, laat het ons dan weten! We kijken ten eerste of uw locatie in aanmerking komt om als testlocatie voor het zonthermisch systeem te dienen. Wanneer dat het geval is, voeren we een tweede analyse uit om de technische en economische haalbaarheid van de locatie te bekijken. Omdat het project gesubsidieerd wordt, is het qua kosten een zeer interessante kans!

Voor zon-thermische collectoren kan CCS SDE+ aanvragen. Dit kan wanneer uw bedrijf 200 m² aan collectoren gebruikt, of wanneer het gasverbruik voor warm water 7500 m3 is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze consultant Hanne Oosterhuis.

 

Update 28 april 2020

We zijn blij dat we kunnen mededelen dat we een testlocatie in Nederland gevonden hebben! Deze testlocatie gaan we nu nader onderzoeken. We zullen jullie de komende tijd op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen dit nieuwe project. Mocht u nog steeds interesse hebben in zon-thermische collectoren dan is er niets aan de hand. U kunt nog steeds contact met ons opnemen voor meer informatie!

Over dit artikel

21 februari 2020 / Auteur: Ir. Hanne Oosterhuis

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief