CCS uitgenodigd op EXPO Biogaz in Lille

CCS uitgenodigd op EXPO Biogaz in Lille

In Frankrijk is de overheid erg betrokken bij het thema vergisting. De Franse overheid ambieert om in 2050 al het aardgas te hebben vervangen door biogas. Daarnaast moeten vrachtwagens overstappen op Bio-CNG. Dit zijn grote ambities, waarmee verklaard wordt dat er veel vraag is naar vergistingsinstallaties en gasopwerkinstallaties. CCS Energie-advies reist op uitnodiging van de Nederlandse ambassade naar Frankrijk voor een grootschalige beurs.

De Nederlandse ambassade heeft een stand gereserveerd op de EXPO Biogaz op 12 en 13 juni in Lille. CCS Energie-advies is uitgenodigd om hier haar kleinschalige vergistingstechnologie te presenteren. Een hele eer en bovendien ontzettend waardevol om hier aan bij te mogen dragen. Naar verwachting is er behoefte aan deze techniek, omdat er in Frankrijk veel middelgrote bedrijven zijn met 100 tot 120 koeien.

Behalve de vergistingstechnologie, presenteren CCS Energie-advies en Greenmac hier samen de Bio-UP. Met dit systeem wordt biogas opgewerkt tot aardgaskwaliteit. Het onderscheidt zich van andere technieken, doordat er gebruik gemaakt wordt van een aminewasser, in plaats van de standaard membraantechnologie. Voordelen zijn een lager energieverbruik en het systeem werkt efficiënter, waardoor de methaanuitstoot verwaarloosbaar is.

Naast CCS Energie-advies en Greenmac, staan Byosis en Genap BV in deze stand. Genap maakt folieconstructies (mestopslag, vijvers, afdekkingen, etc.) en Byosis heeft een systeem ontwikkeld om stikstof uit meststromen om te zetten in kunstmest. Deze techniek wordt toegepast in grootschalige mestverwerkingssystemen.

Over dit artikel

16 april 2019 / Auteur: Ing. Ruurd van Schaik

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief