Corona in de gebouwde omgeving

Corona in de gebouwde omgeving

Onze collega’s Daniël Bakker en Dennis Methorst hebben een vlog gemaakt over de verspreiding van corona in de gebouwde omgeving. Want zoals René vorige week al in zijn blog schreef, is anderhalve meter afstand houden niet in alle gevallen voldoende. Want hoe zit het bijvoorbeeld met de ventilatie in gebouwen? Of grote groepen mensen in afgesloten ruimtes? Onze collega’s gaan in de vlog dieper in op de verspreiding van het virus en geven natuurlijk ook advies over mogelijke maatregelen! We staan natuurlijk achter de adviezen van het RIVM, maar willen liever het zekere voor het onzekere nemen. Daarom gaan we nog een stap verder.

 

 

Omdat we denken dat het hier om belangrijke informatie gaat, hebben we de drie leerpunten uit de video op een rij gezet:

  1. Let goed op wanneer er een grote hoeveelheid mensen in een afgesloten ruimte aanwezig is.
  2. Let op de ventilatie. Wanneer de ventilatie onvoldoende werkt, neemt het risico op besmetting toe.
  3. Zingen of schreeuwen zorgt voor meer deeltjes in de lucht die corona kunnen verspreiden.

Een combinatie van deze drie kan leiden tot risicovolle situaties. Dennis en Daniël gaan in de vlog verder in op mogelijke oplossingen die er ook voor zorgen dat het binnen veilig blijft! Heeft u vragen met betrekking tot corona in de gebouwde omgeving, zoals uw bedrijfssituatie? Neem dan vooral contact met ons op!

Over dit artikel

5 juni 2020 / Auteur: Yannick Baay MSc

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief