DICE Dashboard: hoe verduurzaam je een bedrijventerrein?

DICE Dashboard: hoe verduurzaam je een bedrijventerrein?

Zowel zichtbaar als onzichtbaar zijn veel bedrijven bezig hun energie te besparen en hun energieverbruik CO₂-neutraler te maken. Maar hoe zit het met bedrijventerreinen en de daarop gevestigde bedrijven? Op bedrijventerreinen kent de energietransitie zowel barrières als kansen. Want enerzijds bestaan die terreinen uit veel verschillende organisaties, maar anderzijds kunnen ze met vereende krachten gezamenlijk verduurzamen. Een zogenaamde ‘lokale trekker’ zoals een ondernemersvereniging of parkmanagement, neemt hierin vaak het voortouw. Voor deze initiators is het vernieuwde DICE Dashboard de uitkomst.

Het DICE Dashboard

Het DICE Dashboard geeft de lokale trekker inzicht in de mogelijkheden en voortgang van verduurzaming op het bedrijventerrein. Zo geeft het dashboard:

  • Inzicht in de verduurzamingspotentie van het terrein. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden om op stroom te bezuinigen door zonnepanelen, gasverbruik te verminderen door betere isolatie, of mogelijkheden om gasloos te verwarmen.
  • Een overzicht van het totale energieverbruik op het terrein.
  • De mogelijkheid om verschillende scenario’s en hun effecten te bekijken. Zo zie je welke (combinatie van) maatregelen het beste resultaat leveren.
  • Een overzicht van de energiebesparende maatregelen die al genomen zijn.
  • Inzicht in wat deze maatregelen (al) opgeleverd hebben.
  • Zicht op waar nog sturing, versnelling en/of ondersteuning nodig is.

Verder geeft het DICE Dashboard inzicht in alle energiegegevens, de strategie en de collectieve energieprojectbeschrijvingen. Kortom, de juiste handvatten om de energietransitie zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. Iets voor uw bedrijventerrein? Kijk dan eens op onze DICE projectpagina of lees meer over de verduurzaming van bedrijventerreinen.

Vragen?

Vragen staat altijd vrij! Neem gerust contact op met onze experts. Zij helpen je graag verder.

Bedrijventerrein in Nieuw-Vennep

Over dit artikel

12 januari 2022 / Auteur:

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief