Digitale leeromgeving over duurzame energie

Digitale leeromgeving over duurzame energie

LeeromgevingHet Erasmus+-project PLANET is een Europees project dat zich richt op onderwijs over duurzame energie. Het doel van het project is om een leeromgeving te creëren waar professionals hun kennis over verschillende onderwerpen kunnen aanscherpen. De lessen zijn niet alleen bedoeld voor bijvoorbeeld onderhoudspersoneel van installaties die duurzame energie opwekken. Het platform is ook bedoeld voor mensen die zo’n installatie willen aanschaffen. Studenten die meer willen leren om zo hun inzetbaarheid te vergroten zijn ook van harte welkom.

PLANET is een driejarig project dat aan het einde van 2020 afgerond wordt. Daarom zijn we er trots op dat het online platform op dit moment in de testfase zit. Wanneer de testen zijn afgerond hebben we een leeromgeving gebouwd waar ontzettend veel informatie op staat, en waar mensen eenvoudig vanuit huis mee aan de slag kunnen. Als onderdeel van deze testfase is CCS Energie-advies bezig met aanvullen van de Nederlandse content en het organiseren van een eerste cursusronde.

Verschillende onderwerpen

Het platform bestrijkt een aantal verschillende onderwerpen. Er is de mogelijkheid om te kiezen voor een ICT cursus. Deze cursus is een soort basiscursus, die mensen leert om toepassingsprogramma’s en IT-communicatiemiddelen efficiënt te gebruiken. De inhoudelijke cursussen bestaan uit een cursus over biomassa, een cursus over biogas en twee cursussen over zonne-energie. Zowel thermische zonne-energie als zon-PV komen aan bod. Natuurlijk is er ook nog een introductiemodule, zodat gebruikers van het platform niet alleen weten wat ze moeten doen, maar ook waar PLANET voor staat. Op dit moment kunnen gebruikers van het platform alle cursussen online volgen.

Wij hopen dat de testen goed verlopen, zodat we zo snel mogelijk live kunnen met de leeromgeving. Een goedlopend platform zorgt ervoor dat werkende mensen in de agrarische sector de mogelijkheid krijgen om meer te leren over duurzame energie en de installaties die daar bij komen kijken. Voor boeren die willen investeren in duurzame energie is dit platform een buitenkans! Neem bij interesse in PLANET vooral contact met ons op.

 

Over dit artikel

7 mei 2020 / Auteur:

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief