Early Morning Toast

Early Morning Toast

Dinsdag 12 maart as. organiseert Stichting Kiemt een Early Moning Toast rondom het thema “Waterstof in Gelderland”. Stichting Kiemt benoemt waterstof als dé energiedrager voor de toekomst. Namens CCS Energie-advies zullen René Cornelissen en Ruurd van Schaik hierbij aanwezig zijn.

Tijdens de Early Morning Toast komen verschillende partijen aan het woord over hun visie op waterstof en waar wij als maatschappij nu staan in de transitie hiernaartoe. Zo neemt Remeha de deelnemers mee in hun visie op het vervangen van aardgas door waterstof. DNV GL vertelt over hun laatste bevindingen over het vraagstuk of waterstof de instabiliteit op ons net kan oplossen. De HAN vertelt over wat waterstof en onderwijs met elkaar te maken hebben en Qirion neem de deelnemers mee in wat de mogelijkheden zijn om het bestaande gasnet in te zetten voor waterstoftransport. Al met al zeer interessante onderwerpen!

CCS Energie-advies heeft, als adviesbureau op het gebied van duurzame energie, grote interesse in het onderwerp “waterstof”. In het verleden hebben wij al enkele succesvolle projecten met betrekking tot de productie van waterstof uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is het produceren van waterstofrijk synthetisch gas uit biomassa. Recentelijk heeft onze directeur René Cornelissen een blog geplaatste waarin hij ingaat op de situatie rondom de gaswinning in Nederland, en de mogelijke alternatieve energiebronnen waaronder waterstof. Binnenkort zullen wij op onze website meer vertellen over de mogelijkheden van (de productie van) waterstof. Houd onze website goed in de gaten.

Wilt u niks missen, schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief!

Over dit artikel

5 maart 2019 / Auteur:

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief