Eerste hulp bij netcongestie! Een praktische handreiking voor ondernemers

Eerste hulp bij netcongestie! Een praktische handreiking voor ondernemers

Het elektriciteitsnet staat onder druk en dit vormt een grote uitdaging voor ondernemers. Liander en Tennet geven aan dat het elektriciteitsnet voorlopig op slot zit, waardoor ondernemers belemmerd worden in hun groei, ontwikkeling en verduurzaming. Om die reden is het van belang dat ondernemers weten welke stappen zij kunnen zetten. Een groep van experts hebben daarom voor ondernemers een praktische handreiking opgesteld. De handreiking is ontwikkeld op initiatief van de provincie Gelderland en het Gelders Energieakkoord (GEA), in samenwerking met VNO-NCW Midden, MKB-Nederland, PVB Nederland en een groep van veertig experts – waaronder CCS Energie-advies. De handreiking biedt niet alleen inzichten en praktische tip, maar ook een visie op de toekomstige maatregelen. Het doel is om ondernemers te voorzien van de broodnodige kennis en tools om hun energiehuishouding te optimaliseren en klaar te zijn voor de toekomst.

‘Met deze handreiking wordt op een gemakkelijke manier duidelijk welke maatregelen er mogelijk zijn, individueel of samen met anderen, wat hier je hiervoor nodig hebt, waar je moet beginnen en wie je hierbij kunnen helpen’, aldus Jacco Vonhof – Voorzitter MKB-Nederland.

Met deze handreiking laten we zien wat er wél kan. We begrijpen de zorgen van het bedrijfsleven en werken aan oplossingen voor de problemen van vandaag, terwijl we bouwen aan het energiesysteem van de toekomst.

De handreiking richt zich op drie pijlers:
1. Individuele maatregelen die direct implementeerbaar zijn met ondersteuning van installateurs of advies van mede-ondernemers;
2. Samenwerkingsmogelijkheden met andere ondernemers;
3. Toekomstige maatregelen waarop men zich nu al kan voorbereiden.

Maar het begint allemaal bij inzicht in individuele verbruiksprofielen en inzicht in toekomstige energiestromen. In lijn met deze handreiking zetten wij met onze dienst DICE (Dienst Collectieve Energieprojecten Bedrijventerreinen) in op een versnelling van de energietransitie en helpen bedrijventerreinen via een collectieve aanpak te verduurzamen en energie te besparen. We bieden inzicht in het huidige energiepotentieel en een realistisch stappenplan van mogelijkheden op het bedrijventerrein. We streven ernaar dat ‘ondernemers’ aan zet zijn, en dat we willen voorkomen dat de energietransitie uitsluitend bepaald wordt door investeringsprogramma’s van netbeheerders.

Ben jij op zoek naar eerste hulp bij netcongestie?
Ontdek praktische adviezen en inzichten. Download hier de handreiking Eerste hulp bij netcongestie. 

Wil je weten wat wij kunnen betekenen voor jouw onderneming?
Neem vandaag nog contact op met onze ervaren energie-experts op telefoonnummer 0570 – 66 7000 of mail ons naar info@ccsenergieadvies.nl.

Hieronder een impressie van de GEA-expert meeting:

Over dit artikel

14 mei 2024 / Auteur: Ester Vendrig LLB

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief