Energielabel C, zonnepanelen en EPA-U

Energielabel C, zonnepanelen en EPA-U

Minimaal energielabel C

Energielabel C EPA-U

Je bent eigenaar van vastgoed met een kantoorfunctie groter dan 100m2. Dan dien je er voor te zorgen dat jouw panden vanaf 1 januari 2023, bij verkoop, oplevering, verhuur en (her)financiering, minimaal een energielabel C hebben. Voldoen de panden hier niet aan, dan mogen deze niet meer worden gebruikt als kantoor. Wellicht een vervelende maatregel, maar toch liggen hier ook kansen voor het verduurzamen van het vastgoed.

Daarnaast is er de wens om alle gebouwen in 2030 een energielabel A te laten hebben. Dit is om te zorgen dat in 2050 alle gebouwen energieneutraal zijn, wat een Europees streven is en opgenomen is in het Energieakkoord. Zit jouw pand op dit moment onder energielabel C?  Dan kun je kleine ingrepen doen om te zorgen dat je op energielabel C uitkomt. Je kunt ook grote ingrepen doen zodat je niet binnen 10 jaar 2 keer hoeft te renoveren en direct energielabel A kunt behalen.

Een energielabel

Een label moet worden opgesteld door een gecertificeerd EPA-U (Energieprestatieadvies voor Utiliteit) adviseur. De EPA-U adviseurs van CCS Energie-advies kunnen je helpen om inzicht te krijgen in welke erkende maatregelen in te zetten zijn voor jouw pand. Tevens kunnen zij advies geven over welke maatregelen de grootste impact zullen hebben op het energielabel. Meer informatie over de EPA-U kun je lezen op onze pagina Het energielabel voor bedrijven. Voor een selectie van mogelijke maatregelen verwijzen wij naar de MKB Energy CheckUp.

ZonnepanelenPV-zonnepanelen

Eén van de maatregelen die veel impact heeft op het energielabel, is het plaatsen van PV-zonnepanelen. PV-zonnepanelen hebben een terugverdientijd van 5-8 jaar met een levensduur van 25 jaar. Dit maakt het financieel een interessante optie.  In sommige gevallen kan het plaatsen van PV-zonnepanelen al voldoende zijn om energielabel A te behalen.
Naast het eerder genoemde advies kunnen de EPA-U adviseurs van CCS voor jouw pand een energielabel opstellen, offertes verzorgen voor het plaatsen van PV-zonnepanelen en SDE+ subsidie aanvragen voor de investering in PV-zonnepanelen.

Heb je behoefte aan meer inzicht en hulp om uw kantoorpand te verduurzamen? Neem dan direct contact op met ons op via info@ccsenergieadvies.nl of +31 (0)570-667000

Over dit artikel

23 mei 2019 / Auteur:

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief