Het is nú tijd voor biogas

Het is nú tijd voor biogas

Kringlooplandbouw: steeds vaker loop je eindeloos rondjes om het waar te maken zonder te weten waar het nou allemaal precies naartoe gaat. En dat terwijl er innovaties zijn die het boeren makkelijker maken. Sterker nog, wij hebben die innovaties al voor jou uitgewerkt!

biogas

Maak kennis met Bio-Line

Wat al onze innovaties met elkaar gemeen hebben is dat ze bijdragen aan de ultieme vorm van kringlooplandbouw. Ze zijn stuk voor stuk ontstaan uit ons gedachtegoed en gezamenlijk streven: een rooskleurige toekomst voor onze boeren met behulp van zowel duurzame als rendabele oplossingen. Voor alle toekomstige innovaties met hetzelfde doel communiceren wij vanuit het moedermerk Bio-Line. Eén paraplu voor al onze agrarische innovaties.

Opwekken van biogas en groen gas

Als boer kun je biogas opwekken met behulp van mono-mestvergisting. Hiermee draag je bij aan de ultieme vorm van kringlooplandbouw. En met resultaat! Namelijk 75 procent minder methaanemissie uit mest en een halvering van de stikstofemissie in de stal. Meerdere vliegen in één klap dus. Tegelijkertijd geef je hiermee een mooie invulling aan de wensen die de maatschappij stelt aan jou als boer, want goed boeren dat willen we allemaal. Maar wist je dat je met onze Bio-UP op je erf óók groen gas kan produceren? Deze installatie zet namelijk jouw biogas om in groen gas wat direct ingevoerd kan worden in het lokale gasnet. En dat biedt kansen!

Een mooi voorbeeld hiervan is een Bio-UP installatie van ons bij Hoge Hexel B.V. Hier staat de grootste boerderijschaal mono-mestvergister van Nederland! Ze vergisten 17.000 ton vleesvarkensmest en vermijden 1300 ton CO2-uitstoot. Met het groene gas dat ze van biogas maken, met zo’n 40m3 per uur, voorzien ze maar liefst 300 (!) woningen van groen gas. Hiermee is bijna het gehele dorp Hoge Hexel van het aardgas af. En dat is mooi! Dus behalve het verduurzamen van landbouw en het toekomstbestendig maken van je boerderij, draag je met mono-mestvergisting ook bij aan het verduurzamen van het gasverbruik in Nederland. En wie wil dat nou niet?

Je kan ook nog een stapje verder gaan, namelijk met onze Bio-HUB. De Bio-HUB staat letterlijk en figuurlijk voor verbinding. Installaties van verschillende boeren worden aan elkaar gekoppeld in een ‘hub’, zo kan er op grotere schaal biogas worden geproduceerd. Dit kan tegen relatief lagere kosten en een hoger rendement. Doe je ook mee om een flinke stap vooruit te zetten naar de ultieme vorm van kringlooplandbouw?

Over dit artikel

26 augustus 2022 / Auteur: Dr. Ir. René Cornelissen

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief