ICaRE4Farms project naar volgende fase

ICaRE4Farms project naar volgende fase

De ‘Monitoring Committee’ van Interreg, een Europees transnationaal subsidieprogramma, heeft in hun meeting in Luxemburg op 6-7 februari 2019 23 ingediende projectvoorstellen goedgekeurd. Deze projecten hebben de eerste fase van het aanvragen van de subsidie doorstaan.

Het ICaRE4Farms consortium, waar CCS met trots deel van uitmaakt, is één van de 23 succesvolle indieners. De projecten zijn opgedeeld in drie prioriteiten. De eerste prioriteit bevat innovatieprojecten, tweede prioriteit bevat lage CO2 uitstoot projecten en de derde prioriteit bevat grondstof efficiëntie projecten.

Het project van ICaRE4Farms richt zich op het voorzien in de warmtebehoefte van boerderijen in Noord-West Europa, met name opfokbedrijven, door gebruik van thermische efficiënte zonnecollectoren. Hiermee valt het project, samen met drie andere projecten, onder de tweede prioriteits: lage CO2 uitstoot projecten.

Het ICaRE4Farms consortium is samen met de andere 22 aanvragers wiens projectvoorstellen zijn goedgekeurd, uitgenodigd om deel te nemen aan een workshopronde in Lille op 28 februari 2018. De projecten bevinden zich nu in de tweede fase van projectontwikkeling en moeten het volledige aanvraagformulier met verdere toelichting over het project indienen op 31 mei 2019.

Na deze datum zal het comité de daadwerkelijke toekenningen bekend maken. Wij houden u graag op de hoogte van verdere vorderingen in dit project, dus houdt onze social media en website goed in te gaten!

Voor een volledig overzicht van de ingediende en goedgekeurde projecten kunt u hier klikken

Over dit artikel

14 februari 2019 / Auteur: Dr. Gijs van Pruissen

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief