Kiemt organiseert Early Morning Toast

Kiemt organiseert Early Morning Toast

De Early Morning Toast van Kiemt op 4 februari heeft als thema ‘stikstof’. De stikstofproblematiek overheerst momenteel het nieuws. Tijdens deze ontbijtsessie komen de feiten en oplossingen rondom het thema aan bod. Deelnemers krijgen niet alleen een goed ontbijt, maar nemen ook deel aan verschillende presentaties van deskundigen.

Onze eigen René Cornelissen verzorgt een lezing over de ervaringen van een oplossing die door CCS is ontwikkeld. De lezing zal gaan over onze stikstofstripper, waarmee de stikstofemissie op melkveebedrijven gehalveerd kan worden. De stikstofstripper haalt stikstof uit mest en produceert op die manier groene kunstmest. Een bijkomend voordeel is dat hiermee het bedrijf ook kunstmestvrij wordt!

Naast deze praktijkvoorbeelden zal ook Carly Jansen aanwezig zijn. Zij is de plaatsvervangend landelijke programmadirecteur Stikstof op het het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ze vertelt over de toekomst van het beleid. Zo wordt voor ondernemers duidelijk wat zij kunnen verwachten. Wilbert Menkveld is de derde spreker. Hij is directeur Innovation & Technology bij Nijhuis Industries. Hij spreekt over het terugwinnen van stikstof als grondstof en geeft daarbij verschillende praktijkvoorbeelden.

Aanmelden voor de Early Morning Toast kan via de site van Kiemt. Het ontbijt wordt georganiseerd in het Parkrestaurant de Waard in Arnhem. Op de site is ook het volledige programma van de informatiebijeenkomst te vinden. Goed om te weten: het ontbijt start om 7:30 uur en na afloop van het programma is er ruimte om te netwerken met andere aanwezigen!

Over dit artikel

28 januari 2020 / Auteur: Yannick Baay MSc

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief