Leer groen boeren!

Leer groen boeren!

Op 19 maart heeft in Turijn de kick-off plaatsgevonden van PLANET. De doelstelling van project PLANET is het ontwikkelen van interactieve lesmethode op het gebied van duurzame energie in de agrarische sector. Hieronder vallen o.a. zonne-energie, vergisting (biogas) en mestverwerking en verbranding van vaste biomassa (bv hout).

Het project
PLANET is opgezet door vraag naar educatieve programma’s op het gebied van duurzaamheid in de agrarische sector. Het ERASMUS+ programma van de Europese Unie heeft budget vrijgemaakt om PLANET als Europees samenwerkingsproject op te zetten. Uiteindelijk zijn er negen belangenorganisaties, adviesbureaus en universiteiten uit Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Nederland bereid gevonden om de aankomende drie jaar aan het project PLANET deel te nemen.

Het interactieve educatief programma zal zich richten op een brede doelgroep bestaande uit boeren (met en zonder plannen voor duurzame energie toepassingen), studenten, trainers en adviseurs. Voor al deze doelgroepen worden op maat gemaakte lespakketten ontwikkeld die aansluiten bij de specifieke vraag van de betreffende doelgroep. Afhankelijk van de behoefte zal het lespakket bestaan uit technische vraagstukken, onderhoud, gegevens analyse, dagelijks werkzaamheden, financiële aspecten, logistiek en wetgeving.

Na het ontwikkelen en testen van de lespakketten presenteert PLANET de cursussen aan geïnteresseerden. Deelnemers kunnen zelf kiezen welke modules zij volgen. Naast het (toegepaste) theoretische gedeelte wordt er ook een groot deel als praktijkles aangeboden. Op deze manier komen alle aspecten aan bod.  Door een of meerdere PLANET cursussen te volgen kunnen deelnemers (bijv. managers, operators van biogas installaties) procesproblemen eerder detecteren, input (voeding) optimaliseren waardoor de prestaties van een installatie verbeteren en de onderhoudskosten afnemen.

CCS Energie-advies zal zich specifiek bezighouden met het ontwikkelen van het educatieve programma voor de mestvergisting- en verwerkingssector. Door de vele contacten met de agrarische sector proberen we behoeftes van de belanghebbenden en de vraag naar specifieke leerdoeleinden te vinden. Door te ontdekken waar kennis benodigd is kunnen effectief de juiste lesmethodes toepassen in de praktijk. Op deze manier werken we samen aan een groene agrarische sector.

Wilt u meer informatie over het educatieve programma van PLANET bezoek dan de website www.erasmus-planet.eu of neem contact op met Knillis van der Burg op 0570 – 667 000 / 06 – 3021 8882 of stuur een e-mail naar vanderburg@ccsenergieadvies.nl

Over dit artikel

16 april 2018 / Auteur:

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief