Les over energie op afstand

Les over energie op afstand

Afgelopen dinsdag gaf onze eigen Daniël Bakker les tijdens de cursus milieucoördinator van BMD Oost advies. Zijn les over energie duurde drie uur en deelnemers konden voor het eerst op afstand meeluisteren. Wel zo veilig in deze tijden! Met een grote koptelefoon en een kop koffie bracht Daniël alle deelnemers op de hoog van de nieuwste ontwikkelingen in energieland.

De inhoud van de cursus begon met een introductie rondom het energiegebruik en het aandeel van duurzame energie in Nederland. Vervolgens kwam er een taai onderwerp aan bod: de wetgeving omtrent energiebesparing voor ondernemers. Dit is een ingewikkeld landschap vol nuance. Om het eerste gedeelte van de online les af te ronden besprak Daniël tot slot de financierings- en subsidieregelingen.

In het tweede gedeelte van de cursus staat het energieonderzoek centraal. Ten eerste wordt doorgenomen hoe het energieverbruik van een bedrijf grondig kan worden doorgelicht. Het energieverbruik kan worden afgezet tegen bijvoorbeeld de omzet of de productie, en tevens kan het worden ingedeeld in de toepassingen waarvoor de energie wordt gebruikt. De les over energie sluit af met het onderwerp energiemaatregelen. Deelnemers leren hoe zij energiemaatregelen kunnen indelen in uitvoeringsplannen.

Op deze manier krijgen de deelnemende bedrijven handvatten aangeboden om zich te houden aan de wetgeving omtrent energie. Daarnaast leren ze ook om hun eigen energie op een efficiënte manier aan te pakken. Wilt u ook gebruik maken van de expertise van CCS Energie-Advies omtrent energiebesparing, wetgeving, subsidies of duurzame productie van energie? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Over dit artikel

10 april 2020 / Auteur: Dr. Ir. Daniël Bakker

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief