Nieuwe subsidieregeling voor Overijssel

Nieuwe subsidieregeling voor Overijssel

De subsidie voor energiebesparing in Overijssel is veranderd. De regeling werd eerst Subsidie Hernieuwbare Energie en Energiebesparing genoemd, maar deze regeling bestaat niet meer. De nieuwe subsidieregeling heeft een wat kortere, eenvoudige naam: Subsidie Energiebesparing Overijssel.

De subsidie is breed opgezet en gaat verder dan alleen ondernemers in het mkb. Van verenigingen tot stichtingen, zelfs eenmanszaken die bezig zijn met het besparen van energie mogen een beroep doen op de subsidie. Hiermee creëert de provincie Overijssel een mooie kans voor lokale bedrijvigheid. Energie besparen terwijl een deel van de kosten vergoed wordt, is natuurlijk een prachtige aangelegenheid om eens wat te veranderen aan je gebouw of installaties. Hiermee worden energiemaatregelen namelijk nóg rendabeler! Mocht je interesse hebben als ondernemer moet je even kijken of jouw geplande werkzaamheden onder de regeling vallen. De subsidie is namelijk beschikbaar voor investeringen in technische voorzieningen voor energiebesparing. De provincie heeft twee situaties op de site staan waarbij deze subsidie interessant is:

  1. Investeringen in technische voorzieningen in of bij gebouwen. Deze investeringen moeten dan wel op de Energielijst staan, onder categorie A;
  2. Investeringen in bestaande of nieuwe bedrijfsprocessen. Deze investeringen moeten op de Energielijst staan onder categorie B.

De provincie heeft een subsidieplafond van 2,4 miljoen euro, dus er is veel geld te verdelen. Per aanvraag is er een maximum van 200.000 euro en de subsidie vergoed maximaal 30% van de investering. Al met al een mooie kans om energie te besparen voor een lagere prijs.

Interesse?

Heb je interesse in deze subsidieregeling, maar weet je niet goed hoe je de aanvraag moet regelen? Wij kunnen helpen! CCS Energie-advies is al heel lang bezig met het aanvragen van subsidies voor energiebesparende projecten. Daarnaast hebben we ook al vaker samengewerkt met de provincie Overijssel, dus we zijn een bekend gezicht.

Wil je nog gebruik maken van de huidige ronde? Neem dan snel contact met ons op, want deze ronde loopt tot 1 december en dat is al bijna!

Over dit artikel

25 november 2020 / Auteur: Yannick Baay MSc

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief