Project van CCS op SBS6

Project van CCS op SBS6

Project CCS in de schijnwerper

Afgelopen zondag was in het wekelijkse programma Holland van Boven van SBS6 één van onze projecten in beeld. In dit project “Noord Deurningen” hebben wij, in samenwerking met meerdere boerenbedrijven, een Bio-HUB gerealiseerd. Eén van de deelnemende boeren, Hans Roeleveld, werd in deze aflevering geïnterviewd. Een belangrijke partij in dit project is MSE, zij hebben hun speciale dubbel-dak technologie geleverd. Deze is gebruikt in de constructie en bevordert de goede werking van de vergisters. Project Noord Deurningen is te zien vanaf 15:40 en duurt tot 17:47 in de online versie van de aflevering.

Bekijk de aflevering

Te zien in de aflevering

In de aflevering gaat Ir. Theo Bijman, project engineer bij MSE, in op hun dubbel-dak technologie voor biogasinstallaties. Terwijl hij hierover wordt geïnterviewd is hij op locatie bij Hans Roeleveld, boer in noord-oost Twente. Hans Roeleveld heeft samen met een aantal van zijn lokale collega’s een netwerk van vergisters aangelegd. Deze vergisters leveren gezamenlijk biogas aan bedrijven in Denekamp. Dit is het zogeheten Bio-HUB systeem, ontwikkeld door CCS Energie-advies. Als adviesbureau en projectmanager heeft CCS deze boeren geholpen om deze Bio-HUB te realiseren.

Vergisten en Bio-HUB

Project Noord DeurningenHet vergisten van mest neemt, zoals Hans Roeleveld mooi omschrijft, veel meer tijd in beslag dan het normale verteringsproces in de magen van de koe. Hierdoor is een biogasinstallatie beter in staat om de nutriënten in de biomassa te benutten en om deze om te zetten in biogas. Dit biogas kan vervolgens op meerdere manieren worden ingezet. Het kan, zoals in Denekamp, aardgas vervangen door het biogas direct op te branden en de energie die daaruit vrijkomt te benutten. Een andere mogelijkheid is het opwaarderen van biogas naar aardgaskwaliteit om vervolgens in het aardgasnetwerk te voeden. Dit is ons Bio-UP systeem.

Voor alle mogelijkheden omtrent het opwekken en inzetten van biogas kunt u kijken op onze pagina Agrarisch

Heeft u zelf plannen om met biogas aan de slag te gaan of heeft u vragen; neemt u dan gerust contact met ons op via info@ccsenergieadvies.nl of +31 (0)570-667000

Over dit artikel

5 juni 2019 / Auteur: Joost Berends

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief