SDE+: Najaarsronde bijna van start

SDE+: Najaarsronde bijna van start

De najaarsronde van de SDE+ subsidie opent aan het eind van deze maand. De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) is een landelijke subsidieregeling. De regeling bestaat voor bedrijven die duurzame energie willen produceren in de vorm van elektriciteit, warmte en groen gas. Voor bedrijven met plannen op het gebied van biogas of zonne-energie is deze subsidie dus uitermate interessant. Zeker nu de overheid klaar is het met Nederlandse aardgas. Zo krijgen nieuwe woningen bijvoorbeeld geen aardgasaansluiting meer. De vraag naar alternatieve vormen van energie zal hierdoor alleen maar toenemen. Dit betekent echter ook dat de vraag naar de SDE+ subsidie erg groot is. Het op tijd indienen van de subsidieaanvraag is daardoor een must.

De eerste fase van de subsidieronde gaat open op 29 oktober om 9:00 uur ’s ochtends. De tweede fase start op 4 november om 17:00 uur en de laatste fase begint om 9:00 uur op 11 november. Na 14 november 17:00 uur sluit de subsidieronde en is aanvragen niet meer mogelijk. Bij het aanvragen van de subsidie is het belangrijk dat er voor het project waarvoor de subsidie wordt aangevraagd een geldige vergunning is.

2020

Het is niet erg wanneer uw bedrijf nu nog niet klaar is voor het indienen van een subsidieaanvraag is er nog niks aan de hand. De verwachtingen voor de omstandigheden voor biogas in 2020 zijn positief en wanneer uw bedrijf op dit moment al projectideeën heeft, kan er nu al gestart worden met de voorbereiding. Het voorbereiden van een SDE+ subsidieaanvraag is intensief en daarom is het goed om ruim van te voren te beginnen met de voorbereiding. CCS kan uw bedrijf helpen bij de voorbereiding!

De aanvragen die CCS in de voorjaarsronde van de SDE+ subsidieaanvraag heeft verwerkt zijn positief uitgepakt. We hebben dus ervaring genoeg met de SDE+ en hebben er vertrouwen in dat we uw bedrijf ook in de najaarsronde kunnen helpen. Wilt u meer weten over de SDE+ subsidie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Neem dan contact met ons op!

Over dit artikel

17 oktober 2019 / Auteur: Yannick Baay MSc

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief