Staat jouw vergister stil

Staat jouw vergister stil

Blaas samen met CCS Energie-advies nieuw leven in jouw vergister en profiteer van SDE+ subsidie nu dit nog kan.
Co-vergisting leek begin 2000 een mooie oplossing voor het opwekken van duurzame energie, maar is voor veel ondernemers uitgelopen op een teleurstelling. Het probleem was niet de techniek, maar voornamelijk de exploitatie. De prijs voor co-producten ging omhoog en de opbrengst voor stroom ging omlaag. Veel installaties konden deze negatieve ontwikkelingen niet aan en staan nu stil.

Staat jouw mestvergister ook stil? Dit jaar (2017) is de laatste mogelijkheid om SDE+ subsidie aan te vragen en jouw bestaande vergister opnieuw in gebruik te nemen. Daarna zijn de silo`s alleen nog geschikt als opslagtank.

CCS helpt je om jouw mestvergister nieuw leven in te blazen en optimaal gebruik te maken van de SDE+ subsidie. Het aantrekkelijke van ons aanbod is dat het pas geld gaat kosten bij een positieve SDE+ beschikking.

Hoe werkt het
Je hebt een vergistingsinstallatie staan die nu buiten gebruik is (of verlies draait). Een adviseur van CCS analyseert de installatie en maakt een inschatting van de kosten om de installatie als (mono-) mestvergister aan de gang te krijgen. Op basis van deze analyse en inschatting stelt de adviseur een investerings- en exploitatiebegroting op en bepalen we in gezamenlijk overleg of het zinvol is om een SDE+ subsidie aan te vragen.

De kosten
CCS rekent uitsluitend advieskosten bij toekenning van de SDE+ subsidie.

Het vervolg
In de praktijk blijkt vaak dat de oude WKK ingeruild wordt voor een kleinere variant. Ook de schakelkast en het besturingssysteem zijn vaak aan vervanging toe. Andere aanpassingen hangen af van de staat van de vergister en de voorzieningen die nog aanwezig zijn. CCS kan deze aanpassingen voor een aantrekkelijke, vaste prijs aanbieden. Je kunt er ook voor kiezen zelf de onderdelen in te kopen. In dat geval voert CCS de projectcoördinatie uit.

Ons uitgangspunt is om jouw mestvergister rendabel te laten draaien.

Wil je meer weten?
Of heb je andere vragen met betrekking tot mestvergisting? Neem vrijblijvend contact op met:

CCS Energie-advies
0570 667 000 info@ccsenergieadvies.nl

Over dit artikel

17 juli 2017 / Auteur: Dr. Ir. René Cornelissen

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief