Verplicht energielabel C voor kantoren in 2023

Verplicht energielabel C voor kantoren in 2023

Vanaf 1 januari 2023 is het verboden om een kantoorpand te gebruiken zonder een geldig energielabel C. Van de kantoren voldoet nu 50 procent, aldus een artikel van de NOS en de RVO.

Heeft jouw pand nog geen energielabel C?

Er zijn allerlei maatregelen die je kunt nemen om het kantoorpand aan de eisen van energielabel C te laten voldoen. Zo kun je bijvoorbeeld vloer-, dak- of gevelisolatie verbeteren. Maar ook beter isolerende beglazing of een nieuwe cv-ketel zijn energiebesparende maatregelen. Afhankelijk van het huidige energielabel van het kantoorpand kan in sommige gevallen een kleine aanpassing al de oplossing zijn. Zo kan het toepassen van LED verlichting of zonnepanelen op het dak het kantoor al aan de eisen laten voldoen.

Waar kun je het beste beginnen?

Je pand verduurzamen, maar ook duurzaam investeren in energiebesparende maatregelen, vraagt om een op maat gemaakt verbeteradvies. CCS kan je hierbij helpen. Wij kunnen de audit doen om het label op te stellen en daarnaast kunnen we ook een advies geven dat is toegespitst op jouw kantoor. Zo worden de maatregelen geadviseerd die voor jouw kantoorpand het meest haalbaar zijn, zowel technisch, financieel als praktisch. Ook zitten bij dit advies vaak één of twee scenario’s met maatregelpakketten en een doorrekening wat deze maatregelen voor het energielabel betekenen.

Contact

Wil je energiebesparing in je kantoorpand grondig, maar kostenefficiënt aanpakken? Wij kunnen daarbij helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie. We denken graag met je mee zodat je ook na 2023 nog van je kantoorpand kunt genieten.

Over dit artikel

21 november 2022 / Auteur: Dr. Ir. René Cornelissen

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief