Advies optimalisatie van een koelcircuit

Project

Advies optimalisatie van een koelcircuit

Een Nederlands bedrijf met een productielocatie in Duitsland, benaderde CCS-Energie Advies om het koelcircuit van hun productielocatie te optimaliseren. Een geweldige uitdaging! De fabriek wordt geconfronteerd met stijgende temperaturen van het koelcircuit. De verwerkingstijd wordt langer, wat leidt tot (onnodig) verlies van productievolume. CCS-Energie Advies werd ingevlogen om de geïnstalleerde koelcapaciteit en de koudebehoefte van de processen te analyseren en op basis van deze uitkomsten een adviesplan te presenteren met mogelijke oplossingen.

CCS-Energie Advies adviseert aan de hand van deskundige doorberekeningen, om uiteindelijk een drietal mogelijke oplossingen te bieden. Naast de standaard oplossing, komt CCS-Energie Advies met een innovatieve aanbeveling waarbij spaarzaamheid, duurzaamheid en rendement voorop staan.

In het geval van dit bedrijf bleek het installeren van extra koelmachinecapaciteit een logische, maar onnodig dure oplossing. CCS-Energie Advies adviseerde om een warmtepomp of een afzonderlijke lage temperatuurcircuit voor de koeling te installeren. Met een warmtepomp wordt niet alleen het koelprobleem opgelost, maar wordt tevens een significante besparing op het energiegebruik gerealiseerd.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief