Gasloos Wonen door getorreficeerde biomassa

Project

Gasloos Wonen door getorreficeerde biomassa

Met het oog op het terugdringen van de gasproductie, en wat dit in de praktijk gaat betekenen, is CCS een samenwerking aangegaan met Klinkenberg, bouwer van verwarmingsketels op biomassa, en Biolake, die een demo-installatie voor torrefactie ter beschikking stelt. Samen met hen werkt CCS aan oplossingen om ook reststromen die vrijkomen bij de verwerking van biomassa te kunnen gebruiken voor energieopwekking.
CCS gelooft in warmtenetten op basis van verwarmingsketels op biomassa (o.a. hout). Door de reststromen van biomassa te torreficeren, een soort roosteren, kunnen er brandstofpellets van gemaakt worden. Hierdoor zijn deze reststromen uniformer qua verbrandingseigenschappen en kunnen ze beter ingevoerd worden in een verwarmingsketel.
CCS ondersteunt Klinkenberg en BioLake al verschillende jaren bij het opstellen van het procesontwerp, de massa- en energiebalans en de business case van torrefactie. Middels een MIT subsidie van de provincie Noord-Holland wordt verder onderzoek gedaan naar de torrefactie-eigenschappen en de controle van het torrefactieproces om energie-efficiënt een consistente kwaliteit brandstofpellet te maken.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief