Havengebied Enschede

Project

Havengebied Enschede

Het bedrijventerrein Havengebied Enschede is een van de bedrijventerreinen waar CCS meewerkt aan verduurzaming. De Belangenvereniging Ondernemers Havengebied (BOH) werkt samen met de gemeente Enschede, de provincie en de stichting BE+ om dit te verwezenlijken. Het bedrijventerrein was een van de pilots van het Europese project BEST. Vanuit dit project werkt een energieteam mee met BOH. Dit team bestaat uit vijf ondernemers die voorop lopen op het gebied van energie. Zij delen hun ervaring om het project zo tot een succes te maken. Een van de prioriteiten is hierbij het inspireren van andere ondernemers om zich ook aan te sluiten bij het project.

Als voorbereiding op de werkzaamheden is voor dit bedrijventerrein is een Energie Potentieel Scan (EPS) gemaakt. Deze scan laat zien hoeveel energie ondernemers kunnen besparen. De uitkomsten zijn op een interactieve bijeenkomst met de ondernemers op het terrein gedeeld. De eerste enthousiaste ondernemers hebben de handen reeds ineengeslagen om samen energie te besparen. Overige ondernemers kunnen een brief verwachten. Het uiteindelijke doel? Samen met zoveel mogelijk ondernemers een lokale organisatie voor energie neerzetten. Deze lokale organisatie zal de energiemaatregelen uitvoeren én financieren. Zo profiteren alle ondernemers van de samenwerking!

De aanpak van het bedrijventerrein in Enschede was als pilot onderdeel van het grotere project BEST. Na de stop van Project BEST in december 2019, is het werk in Enschede echter niet gestopt! Ook zonder project BEST wordt er nog hard gewerkt in Enschede om het bedrijventerrein te verduurzamen. Provincie Overijssel is nu de opdrachtgever van het project en zorgt ervoor dat de ondernemers in Havengebied Enschede nog steeds de hulp krijgen die ze nodig hebben. Ook CCS zal betrokken blijven bij het bedrijventerrein, om de ondernemers te helpen met onderwerpen als energie en duurzaamheid.

Update augustus 2020

Vanwege de coronacrisis worden er op het moment minder energiescans uitgevoerd op het bedrijventerrein in Enschede. Wij verwachten dat we na de zomer weer kunnen beginnen met deze scans. Met het oog op de maatregelen rondom corona hebben we namelijk nieuwe scans ontworpen, die we veilig kunnen uitvoeren.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief