PLANET

Project

PLANET

Het PLANET project is een initiatief mede gefinancierd door het Erasmus+ programma van de Europese Unie om innovatieve trainingen aan te bieden. De doelgroep bestaat uit agrariërs, medewerkers, adviseurs en studenten. De trainingen en lessen richten zich op het dagelijks management en onderhoud van hernieuwbare energie installaties. CCS is één van de kennispartners in dit project dat tot eind 2020 loopt.

Samen met onderwijsinstelling AERES vertegenwoordigt CCS hierin Nederland. Andere deelnemers zijn afkomstig uit Frankrijk, Italië en Oostenrijk. De partners zijn in te delen in twee groepen: experts en trainers. CCS vervult hierin een unieke rol, omdat zij naast een kennisbijdrage ook trainingen verzorgt. Binnen PLANET is CCS verantwoordelijk voor de inhoud op het gebied van biogas en groen gas. Andere vakgebieden die daarnaast in het pakket aan bod komen zijn algemene ICT-vaardigheden, houtige biomassa en zonne-energie. Vanwege het internationale karakter zullen de modules niet alleen beschikbaar zijn in het Nederlands, maar ook in het Engels, Frans, Duits en Italiaans.

Het cursusmateriaal wordt verstrekt op basis van het zogenaamde “flipped classroom” lesmodel. Hierbij bestuderen cursisten het basismateriaal zelf. Klassikale lessen bieden ruimte om specifieke vragen te behandelen en de verschillende onderwerpen verder uit te diepen. Elke module maakt gebruik van lesdagen waarin deelnemers klassikaal aan de slag gaan met de stof. Zelfstudiedagen vullen deze klassikale lessen aan. Naast de lesdagen is er bovendien ook de mogelijkheid om mee te gaan op excursies naar verschillende praktijklocaties. Deelnemers krijgen zo bijvoorbeeld de mogelijkheid om te zien hoe de lesstof in de praktijk wordt toegepast.

Meer informatie over het PLANET project kunt u vinden op www.erasmus-planet.eu. Uiteraard kunt u ook contact met CCS opnemen voor meer informatie of toegang tot het cursusmateriaal.

Update mei 2020

Met trots kunnen we melden dat de digitale leeromgeving van het project PLANET op dit moment in de testfase zit. Wanneer deze testen goed verlopen, is het platform eigenlijk zo goed als klaar.  Alle informatie over de ontwikkelingen van project PLANET kunt u in dit artikel lezen! Wanneer er nieuwe updates zijn over de leeromgeving houden we jullie natuurlijk op de hoogte.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief