Bio-UP Biogasopwaardering

Bio-UP Biogasopwaardering

Bio-UP logoBiogasopwaardering op boerderijschaal

Bio-UP is een door CCS Energie-advies en Greenmac ontwikkelde technologie, om biogas op boerderijschaal op te werken tot groen gas. CCS biedt dit product turn-key aan. Indien gewenst kan dit product ook in lease vorm worden aangeboden.

Bio-UP installatie groen gasgroen gas heeft dezelfde eigenschappen als aardgas en kunt u als energieproducten direct vanuit de Bio-UP in het aardgasnet invoeden of gebruiken als transportbrandstof. De Bio-UP is een bewezen concept dat al een paar jaar functioneert op melkveeproefbedrijf De Marke onderdeel van Wageningen Livestock Research.

De Bio-UP is speciaal ontwikkeld om op kleine schaal en onder lage druk biogas op te werken tot groen gas. Dit houdt de investeringskosten laag! De Bio-UP wordt kant en klaar geleverd en u heeft er in uw dagelijks werk weinig of geen omkijken naar. Bovendien draagt het bij aan de verduurzaming van uw bedrijf.

Hoe werkt de Bio-UP

Bio-UP installatie groen gasBiogas bestaat voornamelijk uit methaan (de hoofdcomponent van aardgas), CO2, zwavelverbindingen en water. De Bio-UP verwijdert CO2, water en zwavelverbindingen drukloos uit het biogas. Vervolgens wordt de kwaliteit gecontroleerd en de typische gaslucht toegevoegd. Daarna wordt het gas in het lage druk gasnet geïnjecteerd.

De CO2 wordt afgevangen met een wasvloeistof. Door de wasvloeistof vervolgens te verwarmen laat deze de CO2 los. Dan start het proces opnieuw. Doordat de Bio-UP de vloeistof opnieuw gebruikt, is er een aanzienlijk besparing in de kosten. De Bio-UP gebruikt warmte voor deze regeneratie. Deze warmte kan met verschillende brandstoffen worden geleverd (hout, biogas, groen gas etc.) en hergebruikt voor de verwarming van de vergister. Hierdoor blijven uw exploitatiekosten laag.

De voordelen van Bio-UP

 • Volledig geautomatiseerd en op afstand bestuurbaar: u heeft er weinig of geen werk aan en het is onderhoudsarm
 • Hoog rendement: alle energie in uw biogas wordt omgezet in groen gas, met een interessante opbrengst
 • Zeer lage emissies naar de omgeving: uw bedrijf wordt aanmerkelijk duurzamer en toekomstbestendiger
 • Drukloos systeem: veilig, betrouwbaar en kosteneffectief
 • De installatie wordt kant-en-klaar geleverd in een container, snel en flexibel plaatsbaar

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze technologie, of bent u geïnteresseerd in implementatie van deze technologie op uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op met een van onze consultants of bezoek de website www.bioup.nl

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen kunt u zich inschrijven voor de agrarische nieuwsbrief hieronder

Alle werkgebieden

Contactpersoon Bio-UP Biogasopwaardering

Ing. Ruurd van Schaik

Ing. Ruurd van Schaik

Senior Consultant

Lees meer

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van hart.

  Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

  Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief