Training mono-mestvergisting

Training mono-mestvergisting

Heeft u een vergistingsinstallatie en wilt u meer grip op het proces krijgen? Wilt u zelf beter kunnen inschatten of mono-mestvergisting voor u interessant kan zijn? Bent u betrokken bij de energietransitie en wilt u meer specifieke kennis opdoen over mono-mestvergisting?

CCS biedt vanaf 2021 een (online) training aan waarbij met geïnteresseerden een scala aan onderwerpen met betrekking tot mono-mestvergisting behandeld wordt. Hierbij kunt u denken aan onderwerpen als de biologie en de technische installatie, maar ook relevante wetgeving en business modellen. Dit kan gebruikers van vergistingsinstallaties helpen meer grip te krijgen op het proces. Ook is het voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in mono-mestvergisting een instrument om de kansen hiervan beter in te kunnen schatten. Ook voor adviseurs en beleidsmedewerkers geeft de inhoud een compleet beeld van alles dat bij vergisting en biogasproductie komt kijken.

De cursus

De cursus gebruikt materiaal dat CCS heeft ontwikkeld in een Europees samenwerkingsproject. Dit materiaal beslaat in totaal 11 dagen, waaronder 2 excursiedagen en een examendag. Dit materiaal is ontwikkeld met een zogenoemde “flipped classroom” in het achterhoofd. In plaats van het uitleggen van de basis in het klaslokaal en het thuis uitwerken van specifiekere vragen wordt dat hier omgedraaid. Deelnemers zullen dus zelf in de online omgeving presentaties en filmpjes bekijken om de basis te leren. Vervolgens zijn er klassikaal (voorlopig in een online omgeving) bijeenkomsten om vragen te stellen en meer verdieping te geven.

Iedere dag heeft zijn eigen thema en onderwerpen, dit zijn:

 1. Algemene inleiding vergisting
 2. De biogasinstallatie
 3. Het proces en de biologie
 4. Excursie
 5. Business model
 6. Veiligheid en milieu
 7. Logistiek en management
 8. Bedrijfsvoering
 9. Onderhoud
 10. Excursie
 11. Examen

Datum en prijs

De huidige cursus is reeds gestart. De volgende training zal na de zomer starten, de datum hiervan is nog onbekend maar inschrijven kan alvast. Gedurende drie weken zullen wij steeds op dinsdag en donderdag een onderwerp introduceren en vragen beantwoorden. Vervolgens kunnen deelnemers dit in hun eigen tijd doorlopen via het online platform. aan het einde zullen we een laatste examen afnemen en de training klassikaal nabespreken. De kosten bedragen € 295,00 voor boeren en € 595,00 voor overige deelnemers. Gezien de huidige COVID-maatregelen gaan wij er niet vanuit dat excursies een onderdeel van het programma kunnen zijn.

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Inschrijven

[gravityform id=”7″ title=”true” description=”true”]

Alle werkgebieden

Contactpersoon Training mono-mestvergisting

Ing. Ruurd van Schaik

Ing. Ruurd van Schaik

Senior Consultant

Lees meer

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van huis.

  Inschrijven voor onze nieuwsbrief

  Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

  Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief