Energielabel C kantoren

Energielabel C kantoren

Wat is EPA-U?

Wat is een EPA-U label precies? EPA-U staat voor Energieprestatieadvies voor Utiliteit en het is een vakterm voor een energielabel voor kantoren. Het EPA-U energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Daarnaast geeft het label ook meteen aan welke energiebesparende maatregelen het energiegebruik van het gebouw kunnen verbeteren.

In Nederland gaan de energielabels van A tot G, waarbij A-labels zuinig zijn en G-labels onzuinig. Het uiteindelijke doel van de EPA-U is om de energieprestatie van Nederlandse gebouwen te verbeteren en te verduurzamen.

Wanneer is EPA-U verplicht?

Publieke gebouwen en utiliteitsgebouwen hebben dit label verplicht nodig. In het geval van publieke gebouwen geldt dit wanneer het gebouw groter is dan 500 m², voor utiliteitsgebouwen geldt het vanaf het moment dat er een koop- of huurovereenkomst wordt gesloten. Utiliteitsgebouwen zijn alle gebouwen zonder woonbestemming, zoals winkels, scholen en ziekenhuizen. Eigenaren van utiliteitsgebouwen zijn verplicht om bij het verhuren of het verkopen van hun gebouwen een afschrift van het energielabel aan de nieuwe huurder of eigenaar te overhandigen.

Deze labels moeten worden opgesteld door een gecertificeerd EPA-U adviseur. Gelukkig heeft CCS Energie-advies erkende energieadviseurs in huis! Wij kunnen uw bedrijfspand controleren om niet alleen een eerste energielabel op te stellen, maar ook om te bekijken welke energiebesparende maatregelen de meeste invloed hebben op het energielabel van uw pand.

Energielabel c kantorenWaarom is een EPA-U energielabel zo belangrijk?

Voor kantoren is het EPA U energielabel C voor kantoren extra belangrijk. Tegenwoordig mogen ondernemers namelijk geen bedrijfspanden met een energielabel lager dan C meer gebruiken als kantoor. Deze wetgeving heeft ingrijpende gevolgen voor veel Nederlandse panden, want circa 64% van de kantoorpanden voldoet nog niet aan energielabel C. De wetgeving rondom Energielabel C staat in het verlengde van andere Nederlandse en Europese doelen. Het is in 2030 namelijk de bedoeling om in Nederland alleen nog maar gebouwen met een energielabel A te gebruiken. 20 jaar later, in 2050 moeten alle gebouwen energieneutraal zijn om te voldoen aan het Europees Energieakkoord. Daarom is het bij het doorvoeren van energiebesparende maatregelen slim om al meteen te kijken naar energielabel A, in plaats van C. Anders moet u later opnieuw veel veranderen aan het bedrijfspand.

Wanneer uw pand op dit moment nog niet voldoet aan het energielabel C voor kantoren, kunnen onze adviseurs u helpen! We hebben in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het verduurzamen van de gebouwde omgeving en ook met het energielabel voor bedrijven. We kunnen niet alleen helpen met het vaststellen van het energielabel, maar ook bij het bepalen van de juiste maatregelen. Ook bij het uitvoeren van die maatregelen kunnen we helpen. Neem contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Alle werkgebieden

Contactpersoon Energielabel C kantoren

ing. Stef Lomans

ing. Stef Lomans

Teamleider Gebouwde Omgeving

Lees meer

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van sleutel.

    Inschrijven voor onze nieuwsbrief

    Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

    Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief