WKK scan

WKK scan

Warmte Krachtkoppeling

Heeft u zowel een grote warmte vraag als een elektriciteitsvraag? Misschien is een WKK (warmte krachtkoppeling) iets voor u! Een WKK is een gasmotor die een generator aandrijft en tegelijkertijd warmte produceert.

Middels de onderstaande WKK scan weet u binnen 3 minuten hoeveel u structureel op uw energienota kunt besparen. Aan de hand van enkele eenvoudige vragen geeft de scan u snel inzicht in de financiële haalbaarheid van een WKK.

Deze scan is ontwikkeld voor de gebouwde omgeving en alleen geschikt voor een gasverbruik hoger dan 100.000 Nm³ per jaar. Bent u geïnteresseerd in toepassing van een WKK in de industrie, neem dan rechtstreeks contact met ons op of mail naar WKK@cocos.nl. Wij zullen dan een gratis oriënterende scan uitvoeren.

De scan gebruiken

Als u uw energiegebruik niet precies weet, dan kunt u als eerste aanname de onderstaande waardes gebruiken (als het gaat om een zorginstelling of ziekenhuis)
Zorginstellingen kunnen uit gaan van de volgende gemiddelde waardes voor het energiegebruik, omgerekend naar waarden per plaats (gebaseerd op data van AgentschapNL):
– Gasverbruik: 2401 Nm3 per jaar per plaats
– Elektriciteit piekuren: 4094 kWh per jaar per plaats
– Elektriciteit daluren: 2729 kWh per jaar per plaats

Ziekenhuizen kunnen uitgaan van de volgende waardes per bed:
– Gasverbruik: 2521 Nm3 per jaar per bed
– Elektriciteit piekuren: 6815 kWh per jaar per bed
– Elektriciteit daluren: 4544 kWh per jaar per bed

WKK scan

Start de WKK scan

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief