Energietransitie: DICE-project in Aalten en Dinxperlo van start

Energietransitie: DICE-project in Aalten en Dinxperlo van start

Met onze DICE-projecten heeft CCS al een positieve impact gemaakt op de bedrijventerreinen van Nieuw-Vennep Zuid en Apeldoorn-Noord. In het komende kwartaal gaan we van start op twee bedrijventerreinen in Aalten en Dinxperlo. Om netcongestie voor te blijven, zetten we in op een versnelling van de energietransitie. Dit realiseren we door bedrijventerreinen inzicht te bieden in de huidige mogelijkheden om de afstemming tussen vraag en aanbod van diverse energiestromen te verbeteren. We streven ernaar te voorkomen dat het tempo van de energietransitie uitsluitend wordt bepaald door het investeringsprogramma van netbeheerders.

Onze dienst DICE is een essentiële schakel om de energietransitie te versnellen. Het maakt integratie van energiebronnen mogelijk, faciliteert energieopslag en stimuleert innovatie. Door gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling van collectieve energieprojecten, kunnen we een duurzame en veerkrachtige energievoorziening realiseren.

Met DICE bieden we een gedetailleerd inzicht in het huidige en toekomstige energieverbruik en de keuzes die bedrijventerreinen kunnen maken om energie te besparen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het creëren van ruimte in de congestieproblematiek en verduurzaming door bijvoorbeeld elektrificatie en opslagtechnieken.

We kijken ernaar uit om het project ‘Energiek Aalten-Dinxperlo’ te starten in samenwerking met Erik Groters, wethouder van de gemeente Aalten, en streven ernaar de overgang naar duurzame energie te bevorderen, zodat ze klaar zijn voor de toekomst!

 

Paul Bodewitz (CCS, links op de foto) & Erik Groters (wethouder, rechts op de foto)

Over dit artikel

2 februari 2024 / Auteur: Ester Vendrig LLB

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief