Over CCS

Over CCS

CCS Energie-advies (CCS)

is een energieadviesbureau dat initieert en adviseert bij projecten op energiegebied. Kernbegrippen in het werkgebied van CCS zijn: warmte, WKK en biogas. Onze missie is het realiseren van rendabele energieoplossingen door een vernieuwende aanpak. CCS is dan ook continu bezig met het ontwikkelen en verbeteren van nieuwe en innovatieve toepassingen. CCS biedt een complete oplossing voor uw energievraagstuk en zorgt eveneens voor de implementatie van de gekozen oplossing gedurende het gehele project. Van het aanvragen van offertes en subsidies tot de bouwbegeleiding of directievoering en nazorg.

Onze organisatie

CCS is een organisatie met een informele sfeer waarbij letterlijk een open deur beleid geldt. De collega’s staan open voor vragen van elkaar en er wordt met veel humor samengewerkt.

Daarnaast is het team zeer technisch gedreven waarbij de innovatie op het gebied van duurzame energie hoog in het vaandel staat. Dit geldt niet enkel voor het werk maar ook voor de persoonlijke insteek van de teamleden.

Missie en Visie

Visie

CCS gelooft in duurzaamheid. Een duurzame maatschappij met duurzame bedrijven. CCS wil de speler zijn die klanten naar duurzaamheid leidt. Laten zien wat de mogelijkheden zijn voor een duurzame bedrijfsvoering. Geen partij die alleen maar duurzame energie(oplossingen) wil verkopen, maar een partij die naast de klant staat om samen het pad in te slaan naar duurzaamheid. CCS zoekt naar de beste oplossing voor haar klant.

Missie

De missie van CCS is: Duurzaamheid wordt realiteit.

Naast mooie plannen ook concrete acties en daden, die leiden tot een duurzame en daarmee rendabele bedrijfsvoering.

Geschiedenis van CCS

Op 7 november 1997 heeft René Cornelissen na 4 jaar zijn promotie afgerond op het gebied van industriële energiebesparing, waarna hij op 10 november 1997 CCS heeft opgericht. Zijn proefschrift is bekroond met de Dow Energie dissertatieprijs. De overgang van studie naar CCS was vrij gemakkelijk. Vanuit de oude werkkamer op de Universiteit Twente werden de activiteiten begonnen. De eerste medewerker was al snel aangenomen en het bedrijf richtte zich veel op Warmte Kracht koppeling (WKK), met voornamelijk de zorg als werkgebied. Dit heeft geleid tot de implementatie van een nieuwe WKK bij de Stoevelaar in Goor, nu onderdeel van Carint Reggeland, met een grootte warmtebuffer. Door deze buffer kon de WKK veel meer draaien. Na de Stoevelaar, is dit concept nog bij andere zorginstellingen uitgerold.

Na enkele jaren heeft CCS zich gevestigd in het Business en Science Park (BTC-gebouw) te Enschede. Hier groeide het bedrijf verder tot 5 medewerkers, welke allen nog afkomstig waren van de Universiteit Twente. Naast de zorg en gebouwde omgeving, is CCS toen de kant van de duurzame energie opgegaan. CCS was betrokken bij de realisatie van een van de eerste mestvergister in Nederland, bij de Gebr. Oude Lenferink in Fleringen. Na deze opdracht volgden nog velen projecten op gebied van mestvergisting en mestverwerking

Vanuit hier ging de overstap naar een eigen pand in het centrum van Enschede. Hier groeide het aantal personeelsleden tot ongeveer 6. Hier werd de basis gelegd voor de digitale tools van CCS. De eerste versie van de vergister tool en de tool voor de zorg en utiliteit werden hier ontwikkeld. Deze tools zijn doorontwikkeld tot de huidige Biogasscan en MKB Energy Checkup scan.

In 2006 werd voor een centralere ligging in Nederland gekozen; Deventer. Eerst aan de Welle en sinds 2017 in ons huidige pand aan de Binnensingel 3 te Deventer. Het team is uitgegroeid tot 15 medewerkers waarbij de werkgebieden tevens zijn uitgebreid. Een grote pijler is nog steeds de mestvergisting en -verwerking waar CCS zich vanuit Enschede al op richtte, nu ondergebracht in het werkgebied Agrarisch. Verder is de zorg en utiliteit uitgebreid tot het werkgebied Gebouwde Omgeving en is het werkgebied Industrie er bij gekomen. CCS hecht veel waarde aan innovatieve oplossingen. Naast bestaande technieken wordt ook hier in elke werkgebied aandacht aan geschonken. Verder bieden wij uitgebreide ondersteuning aan onze dienstverlening. Onder andere door het aanbieden van diverse, eerder genoemde tools.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief