Lancering Europese website energy efficient SME

Lancering Europese website energy efficient SME

De timing is goed. Net nu de energieprijzen op een hoger niveau zijn komen te liggen wordt deze nieuwe website over energie efficiency gelanceerd. Karina Veum, de TNO projectleider voor het Gear@SME project, geeft aan: “We vertrouwen erop dat de tools en de community op deze website gaan helpen om besparingsmogelijkheden te realiseren.” De Roemeense pilot coördinator geeft aan dat de interesse bij het lokale MKB om in energiebesparing te investeren de laatste maanden enorm gestegen is.

De website is te bereiken via de link: https://www.energyefficientsme.eu/

Op deze website is informatie te vinden over praktische energiebesparende technieken zoals warmtepompen, ledverlichting en zonnepanelen. Daarnaast staat er ook informatie op over hoe de drempel voor het realiseren van energiebesparing verlaagd kan worden door projecten collectief op te pakken.

De inhoud van deze portal is in samenwerking met de partners uit Nederland en de andere bijdragende landen Zweden, Duitsland, Italië, Oostenrijk, en Roemenië opgezet.

CCS Energie- advies in Deventer is inmiddels 1,5 jaar betrokken bij het Europese project Gear@SME en werkt hiervoor samen met TNO en 8 andere organisaties in 6 EU landen.

Het doel van het project is om met name MKB bedrijven op bedrijventerreinen te helpen aan een versnelling “gear” bij het werken aan onze energie transitie.

Abonneren op de GEAR@SME-nieuwsbrief.

 

Over dit artikel

3 augustus 2022 / Auteur: Dr. Ir. René Cornelissen

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief