CCS wint Jan Terlouw Innovatieprijs 2021!

CCS wint Jan Terlouw Innovatieprijs 2021!

CCS Energie-advies wint met de Bio-NP stikstofstripper de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021! Dé prijs voor de meest innovatieve en duurzame ondernemer van Oost-Nederland. Tijdens het online event The Future of Us – The New World op 8 oktober werd uit de drie genomineerden de winnaar bekend gemaakt. De Bio-NP van CCS sleepte uiteindelijk de prijs in de wacht. Jan Terlouw reikte zelf de prijs uit aan René Cornelissen, eigenaar van CCS Energie-advies. Terlouw noemde de Bio-NP ‘een doorbraak in de stikstofproblematiek’.

Bekijk hier een impressie van het event of hieronder de livestream opname. Vanaf 02:28:00 komt CCS in beeld met direct aansluitend de uitreiking zelf.

Wat houdt de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 in?

CCS Energie-advies wint naast de prijs zelf een cheque van €10.000. “De prijs helpt ons in onze missie en de technische ondersteuning voor het verminderen van de stikstofdepositie,” aldus René Cornelissen.

Wat doet de Bio-NP?

De Bio-NP stikstofstripper is een technische installatie die de stikstof uit dierlijke mest haalt en vastlegt in een bio-kunstmest. Daarmee ontsnapt de stikstof uit de dierlijke mest niet meer naar de lucht vanuit de opslag of tijdens het uitrijden op het land. Hierdoor dalen de stikstofverliezen en de vermestende stikstofemissie met 70%. De Bio-NP draagt op deze manier aanzienlijk bij aan het verminderen van de stikstofdepositie.

Bekijk voor meer informatie de Bio-NP website.

Schematische weergave van Bio-NP stikstofstripper

Schematische weergave stikstofstripper. Een uitgebreide animatie is te vinden op https://www.bionp.nl/werking-van-de-bio-np

Over dit artikel

13 oktober 2021 / Auteur:

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief