Biogas Action

Project

Biogas Action

Biogas Action is een Europees samenwerkingsproject onder het Horizon2020 programma. Qua werkzaamheden overlapt het deels met BioEnergy Farm II. De belangrijkste trajecten uit BioEnergy Farm II worden voortgezet onder de vlag van Biogas Action.

Vanuit Nederland is CCS Energie-advies partner in Biogas Action. Daarnaast wordt het project gevormd door 12 andere partijen uit onder andere Denemarken, Duitsland en Frankrijk.

De doelstelling van Biogas Action is het stimuleren van de biogas sector in Europa. Uiteindelijk resultaat hiervan is een hogere biogasproductie in de deelnemende landen, en daar buiten.

Nederland

Binnen Nederland zijn een aantal focus gebieden waar aan gewerkt wordt. Als eerste is dat het onderhouden en versterken van de biogas sector. Hiervoor wordt samengewerkt met Groengas Nederland.
Daarnaast worden individuele biogas projecten ondersteund. Dit kan op niveau van haalbaarheidsonderzoek zijn, maar ook projecten die verder gevorderd zijn en bijv. ondersteuning nodig hebben bij de financiering kunnen bij ons aankloppen.
Verder bieden we ondersteuning voor bestaande installaties die de biogasproductie willen optimaliseren.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief