EED audit: voorkom leed, maak ‘m gereed!

EED audit: voorkom leed, maak ‘m gereed!

Heeft u er al mee te maken gehad? De EED audit, een energie-audit uitvoeren, of auditplichtig zijn? Met al deze termen krijgen grote organisaties vroeger of later van doen. EED staat voor Energy Efficiency Directive, een Europese richtlijn, bedoeld om energiebesparing bij grote bedrijven te stimuleren. Iedere 4 jaar moeten bedrijven die onder deze richtlijn vallen een energie-audit doen.

Een energie-audit geeft een gedetailleerd overzicht van alle energiestromen in uw organisatie en benoemt alle (kosteneffectieve) maatregelen die de organisatie gaat nemen.

Inmiddels is de deadline van de tweede EED ronde verstreken. RVO gaat nu de ingezonden audits beoordelen. Heeft u nog geen audit laten uitvoeren en dus niet aan de deadline voldaan, dan riskeert u een boete.

EED audit

Voorkom boetes, schakel nu!

Voorkom een onnodige boete! Wij staan voor u in de startblokken! CCS Energie-advies kan u helpen om ook nu op het laatste moment nog aan de EED en de informatieplicht te voldoen. Deze twee regelgevingen zijn niet hetzelfde. Wilt u hier meer over weten? In een verdiepend artikel leggen we het verschil tussen informatieplicht en de EED verder uit.

We voeren de energie-audits voor u uit en kunnen u helpen met het opstellen van uitvoeringsplannen voor energiebesparende maatregelen in uw organisatie. Eventueel kunnen wij ook het bevoegd gezag bij het proces betrekken, zodat alles naar wens verloopt.

Omdat wij goed contact hebben met RVO, kunnen wij ook uitstel aanvragen voor uw organisatie. U heeft dan meer tijd om een EED audit te regelen. RVO gaat in dat geval nog niet handhaven en u loopt geen risico op een boete.

Ook MJA3-convenant vervalt!

Grote industriële bedrijven die een MJA3-convenant hebben afgesloten, waren tot voorkort vrijgesteld van de EED plicht, de zogenaamde MJA3 vrijstelling. Omdat de deadline van het convenant eveneens is verlopen op 31 december 2020, geldt de vrijstelling voor die organisaties inmiddels ook niet meer. Ook voor deze organisaties kan CCS Energie-advies de energie-audits uitvoeren.

Hulp nodig? Wij helpen bij uw EED audit!

Als bevoegde energieauditor helpen wij u uiteraard graag! Sinds de afgelopen ronde zijn we inmiddels betrokken bij de energie-audits van 5 holdings met 75 vestigingen. Bij de informatieplicht hebben we al ruim 200 vestigingen geholpen. Behalve het uitvoeren van de audits helpen we ook mee bij het opzetten en implementeren van energiebesparende maatregelen. Op de lange termijn zijn deze energiebesparende maatregelen niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de financiële gezondheid van uw organisatie. Win-win!

Over dit artikel

26 mei 2021 / Auteur:

Alle nieuwsberichten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en maak hieronder een keuze.

Digitale nieuwsbrief Hardcopy nieuwsbrief